Olen menossa tulevana sunnuntaina 20.5. "Kesän juhlaa ja sisustusta" -tapahtumaan Rauman Ooperiin. Tapahtuman järjestää Kauneus Wilhelma, ja minä olen paikalla näyttämässä muutamia kivoja juhla- ja sisustusaskarteluideoita.
mm. Tällaisen ohjeen olen tehnyt tapahtumaa silmällä pitäen:


Juhlaruusuke sanoma- tai aikakauslehdestä.

Näyttävät koristeet kesän juhliin itse askarrellen.
Nämä ruusukkeet valmistuvat edullisesti ja nopeasti.

Tarvitset:
  • Ison kasan sanoma- tai aikakauslehtiä.
  • Hyvät ja tukevat sakset.
  • Haluamasi kokoinen lautanen. Voit myös käyttää erikokoisia lautasia, jos haluat tehdä monenkokoisia ruusukkeita.
  • Nappeja, neula ja ompelulankaa. Tai vaihtoehtoisesti haaraniittejä.

Vaihe 1:
Ota nippu lehdensivuja, 20-50sivua on hyvä, riippuen siitä kuinka runsaan ruusukkeen haluat valmistaa. Kannattaa myös huomioida, että mitä suurempi halkaisija ruusukkeellasi on, sitä useampi sivu lehtiä sinulla pitää olla.Vaihe 2:
Piirrä ruokalautasta tai tassia apuna käyttäen ympyrä lehtinipun päälle ja leikkaa kaikki sivut kerralla ympyrän mukaan.
    

       
Vaihe 3:
Kiinnitä nyt ympyrät toisiinsa. Voit ommella kaksi nappia ympyränipun molemmin puolin tai vaihtoehtoisesti käyttää haaraniittiä. Mallityö on ommeltu kahdella napilla.
    
 

Ompele nappi ympyränipun molemmin puolin:
    
  

Vinkki:
Jos ompelet ympyrät pelkällä langalla, lehtipaperi repeää herkästi seuraavassa työvaiheessa, eikä ruusuke kestä.
Nappien siasta voit käyttää myös kartongista (muro- tai keksipaketti) leikattuja ympyröitä, joihin on tehty kaksi reikää ompelua varten (aivan kuten nappi).
Haaraniittiä varten on hyvä tehdä alkureikä lehtipapereihin, jotta niitti menee helpommin niiden läpi, taita niitin haarat ruusukkeen nurjalle puolelle.
Jos käytät kovin pieniä haaraniittejä, kannattaa nurjalle puolelle tehdä kartongista tukipahvi josta haaraniitti menee lopuksi läpi.


Vaihe 4:
Nyt kun olet kiinnittänyt ympyrät toisiinsa, voit alkaa muotoilla ruusuketta. Aloita se rypistelemällä aivan ensimmäinen sanomalehtiympyrä melko pieneksi nyytiksi.


 
Tämän jälkeen siirry seuraavaan ympyrään ja rypistä sitä melkein yhtä paljon kuin ensimmäistä.


 
Jatka tähän tapaan kunnes jäljellä on enää 2-4 sivua. Näitä voit rypistää vielä aavistuksen.
    

   

Lopuksi voit hieman avata kasaan rypistettyä ruusuketta, jotta saat siitä kuohkeamman. (viim. kuva yllä)
  


Vinkki:
Kiinnittämällä kaksi tällaista ruusuketta vastakkain, saat kauniin pallomaisen ruusukkeen. Voit myös kiinnittää ruusukkeiden väliin siiman tai lahjanarun, josta ruusuke on helppo ripustaa koristeeksi.

Tällaista askartelua olisi mm. luvassa sunnuntaina 20.5. Rauman Ooperissa. Tapahtumassa tarjolla kuulemani mukaan myös paljon muuta juhliin ja sisustukseen sopivaa! Kannattaa suunnata askeleet Ooperiin, jos sunnuntaina Rauman suunnalla vaan tallustelee. Tule moikkaamaan! ;)
Love, Pia

Ps. Idean tähän hauskaan ja helppoon askarteluun sain ihastuttavalta idoliltani Mira Ekoselta, Amaliassa kun olen harjoittelijana ollut ja muutenkin saanut upean mahdollisuuden työskennellä Miran kanssa messuilla ja tapahtumissa. Helsingin kädentaidon messuilla Mira esitteli tämän helpon juhla-koristeen askartelun messuvieraille, josta minä idean sain! Lisää Miran mahtavia puuhia, ideoita ja juttuja (kuten myös Amalian Askartelijoiden töitä) löytyy Amalian blogista. SinneSinne!!!