Olihan mun pakko lähteä kokeilemaan maskileimaamista, ja innostuinkin siitä melkoisesti. Yksi tällä tekniikalla tehty kortti tuli jätettyä saajalleen heti sen valmistuttua - toukokuussa. Ja toinen maskileimattu kortti sai myös heti lähtöpassit, kaverini nimittäin osti sen multa siskolleen synttärikortiksi. :D
Tässä kuitenkin yksi, jota en ole Skräpteekkiä pidemmälle vielä luovuttanut.

 

Maskileimaamisessa on ideana leimata hahmolle tai kuviolle tausta toisella leimasimella, ilman että hahmon/kuvion kohdalle taustaa leimaantuu. Riittävän epäselvää!?

 

Maskileimaus:

    Ensin leimataan siis haluttu hahmo/kuvio akvarellipaperille (tms. leimailuun sopivalle).
    Tämän jälkeen leimataan tuo sama kuvio tavalliselle monistepaperille (suttupaperille) ja leikataan irti ääriviivojen mukaan.
    Kun maski - eli suttupaperi-kuvio - on leikattu, se asetetaan varsinaisen kuvion päälle. Halutessaan voi kevyesti kiinnittää maskin akvarellipaperiin, vaikka kaksipuoleisella teipillä.
    Maskin päälle leimataan halutulla taustaleimasimella tai usealla pienemmällä leimalla muodostettava tausta, ja sen jälkeen maski poistetaan (jos käytät kaksipuolista teippiä kiinnittämään maskin, irrota se erittäin varovasti, jottet tuhoa leimakuviota maskin alla.

Jos tästä ei asia auennut, teen mielelläni parhaani selventääkseni asiaa entisestään.

 

love, Pia