...mitä muutakaan Pariisissa nautitaan?

Tässä meidän lähellä on paljon pieniä kauppoja joissa myydään tuoreita patonkeja ja muita leipäjuttuja. On myös pieniä Viinikauppoja, joista voi erittäin -vähintäänkin kohtuulliseen, hintaan ostaa niin hyviä kuin vähemmän hyviä viinejä. Reilun kaupan Valkoviini on nyt todettu hyväksi, ja vain 4,80€ -ei paha.

Tiistai aamuna heräiltiin kumpikin jo hieman enemmän Pariisi-tunnelmissa. Maanantaina kun ei kumpikaan oikeen tuntunut tiedostavansa heräämis-sijaintiaan.
Tiistaina lähdettiinkin reippaasti liikkeelle, toisin kuin Maanantai aamuna - emme ottaneet edes aamiaista huoneeseen vaan lähdimme heti suihkussa käytyämme talsimaan kohti Metro-asemaa josta metro meidät veisi aivan Louvren alapuolelle.



Perillä meitä odottikin ei-niin-onnistunut -ylläri.


"The Louvre Museum is closed on Tuesdays"

Noh, tuli kuitenkin tutkittua ja kuvailtua Louvren Palatsia. Aika mahtava paikka, koko ympäristö. Rakennuksen monimuotoisuus, puistot ympärillä ja kaikki.
Piti sitten keksiä jotain muuta tekemistä Louvren sijaan, niimpä lähdimme talsimaan Louvren edustalla olevan puiston (Jardin des Tuileries) läpi kohti Champs Élysées -katua, jolla nähtiin jotain pikku putiikkeja kuten Luis Vuitton -kassikauppa. ;)

Champs Élysées päättyi Riemukaarelle, jonne löydettiinkin yllättävän helposti sisäänkulku. Riemukaarta ympäröi Hyytävän kokoinen "liikenne ympyrä" jossa autot seikkailee epämääräisessä järjestyksessä - tai siltä se vaikutti.
Tunneli vei meidät kuitenkin turvallisesti autojen alta suoraan Arc de Triomphe:lle. Lippuluukulla nainen vaati nähdä ID:mme.. Eli ajokorttia tiskiin vaan. Tämä oikeutti meidät kapuamaan Riemukaaren huipulle maksutta. Täällä selvästikin halutaan kannustaa 18-25 vuotiaita vierailemaan vastaavissa paikoissa, sillä Eiffel-torniin saatiin halvemmalla ikämme puolesta liput, Riemukaarelle ilmaiseksi ja muitakin kohteita on tullut eteen. :D Mukavaa!


Näkymä Riemukaaren alta kohti sen kattoa. WOU!


Poistumistien portaikko ja joku turisti! ;D Sisääntulo portaikko oli samanlainen!


Ja pitihän mun sitte saada Riemukaarta kans halata! Nih! ;)


Riemukaarelta oli tarkoitus mennä katsomaan Notre Damea, mutta astuimme hätäpäissämme väärään suuntaan menevään metroon ja päädyimme suurelle Pilvenpiirtäjä -alueelle. La Défense -kaupunginosaan, jossa kameran muistikortille tuli taas täytettä. :D Ihan naurettavan suuria rakennuksia.


Aika rumia, mutta isoja. Sää oli Maanantaina suopeampi, mut minkäs mahtaa.

Aikamme napsittua kuvia, hypättiin metroon - tällä kertaa tarkistettiin kumpaan suuntaan se on menossa.
Pääsimme helposti Notre Damelle, ja vain hetki sinne saapumisen jälkeen kuulimme mahtavien kellojen soiton, ja heti perään seitsemän jykevää lyöntiä kellonajan osoittamiseksi.

Tässä kuva Notre Damen yhdeltä seinältä, Suuri Ruusu Ikkuna ja Mää.

Kiersimme Katedraalin ulkopuolelta ihmetyksen vallassa, ja samalla Pariisin aurinko siirtyi odottamaan seuraavaa aamua.
Kiertelimme Notre Damen alueen kauppoja, ja löysimme mm. sarjakuviin erikoistuneen upean kaupan.

Väsyneinä, mutta hirmuisen onnellisina tulimme kaupan kautta takaisin hotellille ja nautimme vähän viiniä(!) ja patonkia(!!) tuorejuustolla(!!!)
Nukkumatti löysi tien luoksemme reippaasti, liekö ollut sellaisella skootterilla liikkeellä, joita täällä Pariisissa tuntuu olevan joka tyypillä.

love, Pia