Viikonloppu hurahti Porissa äitin synttäriä viettäen. Äitillä oli sunnuntaina varsinainen synttäripäivä, mutta me mentiin lauantaiksi jo heille kun olivat kuulemma ruokaa varanneet - ja tottakai me mennään mielellämme.

Isä oli varannut klo 18 esityksen finnkinosta, mentiin porukalla katsomaan Rööperi, joka oli kyllä katsomisen arvoinen. Erilainen suomalais-elokuva.

Sunnuntaina ojensin äitille lahjan meiltä, minulta ja "kämppikseltäni".
Äiti arvasi että paketissa on kirja, koska paketti oli suomalaisen kirjakaupan paperista tehty. Korttia äiti ihaili myös jonkun aikaa, lievästi sanottuna. Olin tehnyt kortin Miia ystäväni luona viime keskiviikkona.




Tällaselta kortti näyttää. Muistin kerrankin kuvata ennen uudelle omistajalle ojentamista. ;)


Vähän lähempää yksi kuva. "Hugs & Kisses" on tehty JustRite:n leimasimella.


Tällanen nalle.  Äitillä on vielä tallessa yksi oma nallensa, joka on sellanen vanha sahanpurutäytteinen nalle, ja tästä nallesta mulle tuli ihan se äitin nalle mieleen - siksi kortista tuli äidin syntymäpäiväkortti.

Paketin sisällöksi paljastui kuin paljastuikin kirja, eikä ihan mikä tahansa kirja, vaan Son of Stich´n bitch, eli neule ja virkkaus malleja miehille. Oli kyllä mieluinen, toivottavasti vielä lähitulevaisuudessa näämme jotain kirjan malleista vaikkapa isän päällä. ;)

Sunnuntaina klo 14 mentiin Porin keskustassa sijaitsevaan Toreroon, espanjalaiseen pihviravintolaan. Söimme kaikki sellaiset Miekka -annokset. Tyhmä minä en ottanut kuvaa ruuasta, vaikka kamera mukana olikin. Oli niin tyrmäävän näköinen että oli pakko iskeä heti hampaat siihen. Miekassa oli sekä espanjalaisia lihapullia, makkaraa että Kanaa. Ja vadilla miekan alla oli naudan sisäfilettä ja vihanneksia ja perunoita. Lisäksi oli kahta erilaista kastiketta lisukkeena. Ai että oli mahtavan hyvää!
Ja kerrankin onnistuin myös valitsemaan hyvän viinin ruuan kanssa. Tarkoitan tietysti siis sellaista josta itse tykkään. Miehet joivat SanMiquel -oluet ja Äiti herkutteli raikkaalla pullo vedellä.

Jälkiruuaksi Äiti ja isä söivät talon köyhiä ritareja, mun kultani jälkkärinä oli omenapiirakkaa ja itse ihmettelin suklaakakun kanssa. Kaikissa näissä oli joko jäätelöä tai jotain muuta möhnää kylkiäisenä.

Ilta kului rauhassa kotona (äitin ja isän kotona, mun koti-kotona) Äiti ei osannut aavistaa vielä mitään!
Isä kävi vähän soittamassa puheluja salaa ja minä ehdotin jos äiti tuli mun kanssa ulkoiluttamaan elmeriä siinä seitsemän aikoihin.
Joo, olipas kiva kun äiti suostui. Mentiiin ulos.


"Hei kato mikä tuolla on"
"joo, näitä riittää.. ihmiset paukuttelee vieläkin..."


"Aijaa.. Vaikka uudesta vuodesta on jo aikaa"
"Joo, viime viikollakin pikkupojat vielä paukuttelivat..."


"Hyvää syntymäpäivää äiti!!!"
"joo kiitos... Mitä.... Siis.. Eikai se vaan meidän isä ole?"
"On se"
..................

Täytyy sanoa että meni kyllä tämä yllätys ihan nappiin!
Isä oli rakettien myynti aikaan hakenut palolaitokselta luvan ampua tammikuun 11. päivä raketteja, ja ostanut kolme pataa.

Ohjeeksi saatiin että pitää ilmoittaa lennonjohtoon 10min ennen ampumista. Hetken odottamisen jälkeen saatiin lupa ampua, kun matkustaja kone oli juuri lähdössä kentältä. Ja sitten vaan Elmeriä ulkoiluttamaan.

Kyllä siinä kentällä olleet muutamat luistelijat ihmettelivät ja lopuksi kun saatiin raketit ammuttua, tuli jostain naapuri talosta nuorimies kiukkuisena kysymään mikä järki tässä ammuskelussa on, mutta ei siinä sitten auttanut kun sanottiin että on palolaitoksen lupa - syntymäpäivän vuoksi kun ammuttiin!


Hihiiii... Olipas ihanaa kun meni ylläri ihan nappiin.

-Pia