Melkoisesti on helmet pyörineet ajatuksissani, sormissani ja pöydälläni. Joulun aikaan on ollut kiva tehdä pieniä lahjoja läheisille ihmisille.
Isäni äidille tein kaula- ja korvakoru setin. Isä antoi lahjan puolestani äidilleen eilen joulupäivänä kun hän oli heidän luona syömässä, lahja oli kuulemma mieluisa. Tällaiset:

2166819.jpg
Korvakorut ja kaulakoru, hopeafoliolasisydämistä. Lahjapakkaus ihan oma keksintöni, tai en nyt mene vannomaan, sanotaanko että ilman suurempaa visuaalista ulkopuolista apua sain idean omaan päähäni. Älkää haastako oikeuteen.

2166820.jpg
Korvakorussa on kokohopeainen koukku.

2166825.jpg
Kaulakorun sydän on pujotettu valkoiseen nahkanauhaan. Sydän on muuten samanlainen kuin korviksissakin mutta isompi, hieman.

Tein myös rannekorun ton kämppikseni tädille, äitinsä pikkusiskolle. Mustia kristallilasihelmiä pujotin memory vaijeriin. Ei sen kummempi, mutta kaunis siitä tuli. Omakehu tuskin haisee.....
2166836.jpg

2166838.jpg
Tää on tämmönen vähän yli yhden kierroksen memory-vaijeri koru. Eli just sen verran että päät menee päälekkäin, helppo laittaa käteen - mutta valitettavasti kovassa menossa saattaa irrotakin helposti. Toivotaan että täti ottaa rauhallisesti juhliessaan tän korun kanssa.

2166840.jpg 
Päissä on tollaset ei-pyöreät helmet. Sanoisko noita sitten pisara-kristallilasihelmiksi. Vaikka....

Sitten jotain ihan muuta kuin koruja, koristeellista kuitenkin.

HelmiQ:n valikoimista oli ihan pakko napata myös kirjanmerkki materiaalia. (linkistä löytyy jos ihmetyttää Kirjanmerkki hopeoitu 8,2cm)
Pääidea lähti kolmesta keltasävyisestä lamppuhelmestä, ja löytyi sitten muitakin keltaisia helmiä noiden kylkeen.

2166833.jpg
Tässä näkyy tuo varsinainen kirjanmerkki aika hyvin. Hieno vai mitä? Laitoin siihen ketjun johon kiinnitin korupiikkeihin pujottamiani helmiä sekalaisessa järjestyksessä. Olen pitkään haaveillut tekeväni jotain tämäntyylistä, nyt vihdoinkin opin myös käyttämään korupiikkejäkin. Jotenkin se toisen silmukan vääntäminen on aina ollut hirmuisen haastavaa.

2166834.jpg
Heti kirjanmerkin yläosaan kiinnitin pikkuriikkisen kruunun johon kämppikseni porasi pienen reiän ripustamista varten. (hehee, poraaminen on miesten hommaa)
Ihanan rypälemäinen sekasotku noita keltaisia helmiä.

2166835.jpg
Tältä kirjanmerkki näyttää työssään, kirjan merkkinä! (mallina taustalla Surkeiden sattumusten sarja -kirjasarja)
Ne kolme lamppuhelmeähän ovat nuo kaksi keltaista joissa valkoisia pilkkuja, sekä tuo hieman oranssiin menevä ympyrä jossa tollanen vakoinen viiru.
Tämä helmistely oli ystäväni Miian joulukalenterin 24. luukku. Ja sen verran tiedän, että saaja taisi pitää tästä.

-Pia