Pääsiäisenä, tarkemmin sanottuna Pitkäperjantaina, lähdimme metsään kävelylle tarkoituksena etsiä pajunoksia joissa olisi jo pajunkissoja ja löytyihän niitä. Lisäksi mukaan tarttui muutama koivunoksa, ihan koristeeksi vaan. On niin kiva seurata kun oksiin kasvaa lehtiä.

Kun oksat tuotiin sisälle, ne näytti tältä. Ei kyllä ollut pilkahdustakaan vihreästä. Kuvasta voi katsoa myös maiseman muuttumista. Tässä oli hieman valkoista mutta pääasiassa aika märkää ja mutaista maata vaan oli tarjolla. Tämä siis 21.3. perjantaina :

1424249.jpg

 

Sitten saatiin maa hieman valkoisemmaksi maanantaina 24.3. pienen pakkasen siivittämänä. Oksiin oli jo puhjennut hienot pikkuiset lehdet. Yllättävän nopeasti ne siitä kasvavat ja aukeavat kun lämpimässä sisällä saavat olla :

1424251.jpg

1424252.jpg  1424253.jpg

 

Tänään tartuin taas kameraan tuon koivuystävämme innoittamana. Ensimmäisessä kuvassa koko puska näkyy suurentuneiden lehtiensä kera, taustalla aurinkoinen maanantai aamupäivä. Vielä ei sisäpihalla kasvaviin koivupuihin ole vihreää väriä alkanut ilmaantua, sen verran kylmää taitaa kuitenkin olla. Onneksi ilmat taitavat jo alkaa lämmetä niin saa pian ihastella taas isoja vihreitä koivuja parvekkeelta.

 1424257.jpg

1424256.jpg  1424254.jpg

Kaikessa tässä koivujen kauneuden hehkutuksen lomassa on varmasti hyvä muistuttaa itseään vastassa olevasta siitepöly allergiasta. Koivu se mulle kaikkein haasteellisin on tässä lajissa, mutta leppä ja pujo ovat varteenotettavia haastajia. Jännityksellä odotan tämän kolmikon siitepölyaikaa!