Tarkku, eli äitini, haastoi mut ekotekoon..

Osui hyvään aikaan kun muutenkin lupailin itselleni vuoden vaihtuessa alkavani elää enemmän ekologisesti.

Ekoteko nro1; ALOITAN Biojätteen keräämisen, tähän asti olen uskotellut että sitä tulee niin vähän ettei kannata, mutta kyllä sitä tulee. Ja vaikka tulisi vähänkin -se kannattaa erotella sekajätteestä, ei ala sekajäte haisemaan niin herkästi.

Ekoteko nro2; jatkan aktiivisesti ja huolellisesti paperin, ja pahvin erottelun muusta jätteestä.

Ekoteko nro3; Metalli ja lasijäte löytävät tiensä keräysastioihin. Omaa elämääni helpottaakseni teen näille materiaaleille omat astiansa jotka on helppo tyhjentää keräyspisteeseen.

Ekoteko nro4; Jos koirani "tekee tarpeensa" sellaiselle paikalle, jossa ihmiset eivät juurikaan kulje, kuten puskan tai puun juurelle - EN kerää niitä pussiin. Parempi sen koiranjätöksen sinne puskan juurelle on maatua kuin että käytän jätöksiin useita pusseja viikossa.

Ekoteko nro5; En osta kaupasta muovikasseja, jos vain on suinkin mahdollista. Reppu kuitenkin kulkee suurimman osan ajasta mukana - laitan sinne kaiken mikä vain mahtuu. Ja jos muovikassi pitää ostaa, käytän sitä uudestaan, ja uudestaan, ja uudestaan, ja uudestaan..... ja uudestaan.........   ja uudestaan.....

 

 

 

 

...ja uudestaan.. ja.. ja..