Taas meillä kävi näin. Keskiviikkona töiden jälkeen.. istuttiin sohvalle, ja ajateltiin katsovamme jotain dvd:lle tallennettua ohjelmaa.

Meidän pikkuisen Juuson tassuttelut, tunnelin kaivelut ja auringonkukan siementen mussuttelu taisi nyt sitten olla tässä, Juuso löytyi terraariosta kuolleena. Samasta kohtaa josta veljensä harri (vaikkei ollutkaan biologinen veli) löytyi.

Juuri sunnuntaina saatiin purut vaihdettua, koko terraario siivottua ja pestyä. Heinää iso kasa ja jaloittelua siinä samalla. Miten äkkiä aika vaan kuluukin.. Poikahan oli jo Kolme vuotta ja neljä kuukautta. Eli käytännössä katsoen jo ihan vaari - keinutuoli vain puuttui. :) Se on silti niin väärin miten lyhyt toisen elämä voi olla.. varsinkin kun mun tulee ikävä meidän kiipeilevää mustaa tupsuhäntää.

Saatiin juusosta muutamia kivoja kuvia siinä samalla kun puruja terraarioon vaihdettiin. Elmeri ja juusohan tulivat aina hirmu hienosti toimeen. Saattoivat tuijottaa toisiaan pitkään ilman että kumpikaan "koittaa syödä toistaan" Elmeri oppi hienosti tottelemaan meidän käskyjäkin samalla kun keskittyi juuson kanssa "leikkimiseen" eli tuijottamaan sen puuhia. :D

1084837.jpg

ja sitten me saatiin juusota tällanen undulaatinsiementen herkuttelukuva.

1084835.jpg

Aina oon ihastellut sitä miten näppäriä gerbiilit on noiden tassujensa kanssa. tollasia ihan pikkiriikkisiäkin siemeniä saavat kynsissään pidettyä. Uskomatonta!

Valitettavasti ei pienen eläimen elämä vaan kestää kauaa, juuso sai paperirullasta itselleen viimeisen lepopaikan. koristelin päät nätillä paperilla ja päälle juuso sai, kuten harrikin, kyltin syntymä ja kuolinpäivistään. eli 6.7.04-21.11.07.

1084839.jpg

ja hautapaikaksi tuli sammalmätäs harrin mättään vieressä.

1084840.jpg

Nyt täällä talossa pidetään huoli viimeisestä, yksinäisestä, gerbiilistä. Simolle me ostettiin lemmikkikaupasta joulukalenterikin, sellanen joka on tarkoitettu jyrsijöille. Tulee sitten joka päivä varmasti pidettyä simoa silmällä, ja kädelläkin. :D