Voi kyllä! Eikä vielä ole edes syyskuu! Vautsi vau!

Vaikka kyllä tykkäisin että olisi ihan kunnollinen syksy ennen kuin talvi alkaa. Mutta ainahan on ihanaa kun ensilumi sataa! Okei.. myönnettäköön että ei täällä eteläsuomessa, rannikolla.. ehei.. Uutisia kuuntelin ja kerrottiin että käsivarren lapissa on ensilumi satanut ja sataa vieläkin sakeana! Mutta onhan sekin jo jotain. Viimeksi on ollut näin varhainen ensilumen sataminen vuonna 86 elokuun lopulla. Olin silloin 8½ kk:n ikäinen taapero. :D

Tässä alkuperäinen teksti Yle:n uutis sivulta:

Ensilumi on satanut viime yönä Enontekiön Kelottijärvellä. Viime yönä alkanut lumisade on jatkunut aamullakin sakeana.

Lunta on maassa noin viisi senttiä.

Kelottijärvi sijaitsee 25 kilometriä Karesuvannosta pohjoiseen.

- Kyllä se melkoinen yllätys oli, kun kuuden jälkeen katselin mökin ikkunasta ulos, niin lunta tuli taivaan täydeltä ja oikein tosi sakeasti, kertoo Kauko Laitinen Lapin Radiolle.

Laitisen mukaan kesärenkailla liikkuminen on vaikeaa.
- Loskaa on paljon tiellä ja siinä on vain raiteet, jotka isommat autot ovat jättäneen. Muutama auto on mennyt ohi ja kyllä kovin varovasti ajelevat.

Myös Pohjois-Ruotsissa Kiirunassa on satanut lunta. Lapin Radion kuuntelijoiden mukaan ensilumi satoi poikkeuksellisen varhain myös vuonna 1986 Kittilän Levillä ja Pokassa. Tuolloin lumi peitti maan elokuun viimeisenä päivänä.

YLE Uutiset