Tätä toivottiin, olisi ihanaa skannata vaan ohje lehdestä mutta luotan omaan kykyyni kirjoittaa oikein, enkä usko että tosta ohjeesta tulis hyvä lopputulos skannaten.

Virkatut Nyöripolvisukat:

Koko: yhden koon malli.

Tarvikkeet: Sandnes Smart (100WO, 50g=100m) -lankaa punaista (4109) 200g ja mustaa (1099) 50g. Virkkuukoukku 3,5 tai 4

Tiheys: 16s= n. 10cm

Alussa jouduin itse tekemään muutoksen muutaman kokeilun ja purkamisen jälkeen. Virkkasin siis tuon ensimmäisen kohdan, 90kjs:n ketjun isommalla koukulla (muistaakseni vitosella tai kutosella). Koska samankokoisella koukulla virkatessani työ alkoi vääntyä koska kjs-ketju oli liian lyhyt. Tämä siis tosiaan ihan johtuen tod. näk. omasta käsialastani.

Virkkaa punaisella 90 kjs ja virkkaa p:tä edestakaisin, 1 p joka silmukkaan 16krs. Käännä työ kaksinkerroin ja ompele toinen pää kiinni (=kärki). Virkkaa mustalla pitkin pitkiä reunoja, ensin 70 p toiselle puolelle, sitten 1 p joka 2. silmukkaan kärjessä ja 70 p toiseen pitkään reunaan. Virkkaa sitten 1 krs ks:ita. Seuraava kerros: *2ks, 2kjs, jätä 2s väliin, 2ks* Toista *-* kerros loppuun. Virkkaa krs:n loppuun 1ks. Seuraava kerros: 2ks kjs:aan, 1ks jokaiseen ks:aan krs loppuun. Virkkaa yläreunan ympäri mustalla langalla.

Yläreuna: Virkkaa mustalla langalla 1ks, 3kjs, 1ks ensimmäiseen kjs:aan. Toista. (ilm. reuna loppuun, niin minä ainakin tein. hih.)

Viimeistely: Virkkaa tai kierrä pitkä nyöri ja pujota se reunaan kuten kengännauhat. Tee pienet tupsut, jotka ommellaan nyörin päihin, kun nyöri on pujoteltu paikoilleen.

Lankatiedustelut: Tekstiiliteollisuus, (09) 529 2100

Ohjetiedustelut: Anne Sneck, (09) 812 181 arkisin klo 9-16

ja kyllä multakin saa kysellä neuvoa jos joku kohta on epäselvä, en osaa kertoa välttämättä miten se PITÄÄ tehdä mutta kerron miten minä sen tein. Nyörien päihinhän minä en oo vielä ite tehnyt mitään tupsuja koska en tahdo tupsuja vaan tahdon virkatut pallot. :D

Kopioin tän tekstin nyt siis suoraan tuosta käsityölehdestä... toivottavasti en joudu tästä mihinkään tekijänoikeusjuttuihin.. Kun laitoin kuitenkin tuon ohjetiedustelu jutun. :)