Laitan nyt muutamia kuvia taas helmitöistäni; pujotteluistani.

411487.jpgIhanaa vihreyttä. Keskimmäinen vihrein koru on tehty epäsäännöllisen muotoisista kiveä muistuttavista lasinpalas-helmistä. Niiden väliin olen pujottanut kirkkaan siemenhelmen.

Sitten kiertäen vastapäivää: Aloitetaan vasemmasta alareunasta. Koru jossa on etanankotelon näköinen kiemura helmi. Siinä käytin vihreitä kuutiolasihelmiä, kirkkaita "timantin" mallisia lasihelmiä, vihreitä kulmikkaita helmiä (mietin ja mietin mutten keksinyt sille hyvää sanaa) ja samanlaisia mutta pienempiä keltaisia. Ja väleihin laitoin keltaisia siemenhelmiä. Aika kiva.

Seuraava. Vihertäviä ja Meripihkan värisiä epäsäännöllisiä kivihelmiä. Valkoisia astetta isompia siemenhelmiä ja vihreitä metallihohtoisia siemenhelmiä.

Ja sitten ylärivin oikeanpuoleinen; Samoja epäsäännöllisen mallisia vihreitä kuin keskimmäisessäkin sekä samoja vihertäviä kuin edellisessäkin. Ne vihertävät on kai jotain ihanihan oikeita luonnonkiviä joihin on porattu reikä. Ja hienosti noiden välissä on kullanvärisiä muovisia pallukoita jakamassa hieman tunnelmaa.

Sitten viimeinen tuolla ylhäällä vasemmalla. (poikaystäväni Juhan tekemä, hän tahtoi tehdä viime kesänä yhden minun seurakseni.) Siinä hän käytti muovisia helmiä. Puikulaiset ovat helmiäispinnoitettuja kuten myös pienet pyöreätkin. Vihreää ja ruskeaa väriä käytetty. Joukossa muutama pronssinhohtoinen "tynnyri"-helmi. (itsekeksin) Minusta tämä on kyllä nätti. Mutta muovihelmistä johtuen kevyt.

Koska itse pidän enemmän sellaisista rannekoruista jotka tuntee ranteessa. Mutta väsäilen kyllä kaikenlaisia koska jos vaikka saisin myytyä niin tiedän ettei kaikki silti pidä sellaisista kuin minä. :D

411489.jpgTässä kuvassa onkin vain kolme. edellinen oli oikea kirjoitus urakka. Ja nämä on ihanasti vielä samanlaisella tekniikalla tehtyjä.

Eli käytin ohutta metallilankaa (punaista) ja pujotin siihen etukäteen helmiä. (Alareunan korussa on kirkkaita siemenhelmiä, siitä vastapäivää ylhäällä oikealla on astetta isompia niitä valkoisia sekä sinisiä siemenhelmiä, ja viimeisessä on punaisia siemenhelmiä.) Yhden tällaisen äitini naapuri saikin myyjäisissä myytyä. Siinä oli sinisiä siemenhelmiä ja putkihelmiä.

Näitä siis tein ihan pienellä virkkuu koululla virkaten. Ensin virkkasin ilman helmiä sopivan mittaisen kjs-ketjun ja siihen sitten ks:ta jokaiseen kjs:aan lisäten helmen väliin sinne tänne. Ja lopuksi tein vielä yhden ks kerroksen ilman helmiä. Sitten koitin jotenkin sovittaa lukot päihin. Siinä se, Helppoa kuin mikä. Ja jännän sekämelskaisen pitsinen vaikutelma tuli aikaiseksi.411490.jpgTässä onkin sitten sinistä vaikutelmaa. Alareunassa on pääasiassa lasihelmiä erikokoisia ja näköisiä. nuo metallin hohtoiset ruusut ja pitkulat ovat muovihelmiä. Ja tämä tässä etureunassa on sellainen hieno helmi johon on koristeeksi muotoiltu ruusu ja jotain köynnöksen tapaisia. Ihana.

Siitä vastapäivää eli yläoikea; Siniset helmet on lasia ja vaaleat on helmiäispinnotteisia muovihelmiä. Huomaa hauskat kalanmalliset kaksi helmeä!

Viimeinen; Ylävasen. Siniset putkihelmet tekee kevyen vaikutelman. Tää on tällainen vähän sekalainen seurakunta. on sinisiä lasihelmiä. Hopeanvärisiä muovihelmiä ja muutama muovinen kirjava kukkanen. Ihan kiva. Huono kuva.

411491.jpgTaas sama järjestys alhaalta keskeltä aletaan. Tumman punaisia ja vaalean punaisia kukkahelmiä sekä vaaleanpunaisia helmiäispuikuloita. Välissä kullanvärisiä pallukoita.

Yläoikea; Punaiset lehdenmalliset ovat lasia joissa on rautalanka pujotuslenkkinä. Vaaleanpunaiset ovat sellasia kulmikkaita pieniä muovihelmiä ja tummanpunaiset ovat lasia jotka muistuttavat kiveä. Lehtien juuressa kaksi kultaista koristeellista (metalli?) pallukkaa.

Ylävasen; Kullanvärisiä pieniä kukkasia, kullanvärisiä pallukoita. Tummanpunaisia sekä vaalenpunaisia kulmikkaita muovihelmiä. Ja joukosta erottuvimmat ovat nuo vaaleanpunaiset pisarahelmet. Kaikki tässä korussa ovat muovia.

Lisää taas tulossa kunhan kerkiän kirjottelemaan.