Viimeisin työn alla ollut kansipari on ollut Harry Potter ja kuoleman varjelukset. Sain vanhemmiltani joululahjaksi lahjakortin Sokokseen jolla saisin noutaa tuon kirjan sen ilmestyttyä maaliskuussa. En hakenut kirjaa heti sen ilmestymispäivänä, koska lahjakortti oli naapurikaupungin sokokseen. Joka puolestaan johtui siitä että tässä suur-kaupungissa ei sokoksessa ole kirja- ja paperiosastoa. Noh, sain kirjan käsiini siinä jossain vaiheessa maaliskuussa.

Luin kirjaa pikkuhiljaa. Muutamia sivuja silloin ja lukuja tällöin. Ajattelin etten ahmisi sarjan viimeistä osaa nopeasti jotta taikamaailma ei katoaisi ympäriltäni liian äkisti. Onneksi maltoin. Oli mukava viettää koko kevät jännittäen ja haaveillen taikamaailmassa. Eilen kirja kuitenkin sitten päättyi. Ja sen mukana koko Harry Potter sarja.

Enpä aio nyt sen enempää arvostella kirjaa. Niin moni sen varmasti kuitenkin on lukenut, tai tulee lukemaan. Pidin kuitenkin tästä osasta ehkä heti Azkabanin vangin jälkeen eniten. Ja tuosta kolmannesta osastakin pidän varmaan vain sen takia vieläkin, että se oli niin erilainen. Luulisin että tämä viimeinen voi nousta loppujen lopuksi kuitenkin jopa parhaan osan sijalle. Pitää varmaan lukea uudelleen kaikki jotta voin arvioida paremmin... vaikkakin se tuntuu mahdottomalta koska olen hidas lukemaan ja kirjoja on monta, ja sivuja varmasti reilusti nelinumeroinen luku... voisinkin laskea kaikkien kirjojen sivumäärän yhteen.. No, nyt en sitä tee.

1631059.jpg

Ja tässä vielä Mika Launiksen tekemä kansi kuva. Nyt kun kuvaa katson, muistin yhden asian. Joko olen lukenut huonosti, keskittymättä tai olen nukahtanut lukiessani (koska luin monesti nukkumaan mennessä) mutta en muista että peilinsirpaletta olisi selitetty.. sen tiedän kuka peilistä katsoi, mutten muista miksi ja minkä peilin sirpale oli kyseessä... Voisiko joku kertoa kerrottiinko peilinsirpaleesta enempää kuin se kuka sieltä todellisuudessa katseli...?

tämä oli todella hyvä kirja. nyt odottelen että pääsen iskemään kynteni seuraavaan Universumin Tomu -kirjasarjan osaan...

-Pia