Nyt taas päivitän lukemisiani. Kolme kirjaa on tullut luettua, mutta en ole niistä täällä vielä maininnut.

Anna-Leena Härkönen

Loppuunkäsitelty

1473020.jpg

Takakansi:

"Sinä olet vielä siinä ja hengität, minun ihana pikkusiskoni."

Anna-Leena Härkösen LOPPUUNKÄSITELTY on paljas ja suorasukainen raportti ajasta läheisen kuoleman jälkeen. Sisaren itsemurha ei tule täytenä yllätyksenä, mutta lopullisuudessaan se tyrmää, lamauttaa. Ja syyllistää.

Kuitenkin pitää pysyä järjissään, suostua siihen, että kaikkea ei ymmärrä, ei kerralla, ei ehkä koskaan.

Hmm.. tää oli aivan kauhea kirja. Hyvä - kirjana. Mutta aivan kauhea, ehkä se siksi onnistuikin "tehtävässään". Ehkä tämä kirja oli mun kohdalla kauhea juuri siksi että se kosketti aika läheltä omia kokemuksiani.. Monta kertaa oli pakko laittaa kirja pois kädestä ja vaan itkeä. Niin selvästi kirjan päähenkilön ajatukset tulivat ja ahdistivat omaa oloa, päätin kuitenkin lukea kirjan loppuun vaikka se ahdistikin ja tuntui liian pahalta. Luin kirjan nopeasti - jotta se mahdollisimman lyhyen aikaa kiusaisi minua. Olen tyytyväinen että luin sen, ehkä sain jotain omia ajatuksiani purettua kirjan lukemisen aikana.

en suosittele kenellekään, mutta samalla suosittelen kaikille. kannattaa silti varmaan harkita koska se ahdistaa - varsinkin jos on jotain samankaltaisia kokemuksia.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Roger E. Allen & Stephen D. Allen

Nalle Puh ja Ongelmanratkaisun taito

1473021.jpg

Takakansi:

Nalle Puh, joka Nalle Puh ja johtamisen taito -menestysteoksen ansiosta on nykyisin HTK (Hyvin Tärkeä Karhu), ottaa vastaan uuden haasteen: Muukalainen opettaa hänelle ongelmanratkaisua käyttäen esimerkkeinä metsän väen seikkailuja.

Nalle Puh ystävineen (sekä lukija) oppivat tunnistamaan, analysoimaan ja ratkaisemaan ongelmia käytännössä, mistä on hyötyä sekä Tikrun pelastamisessa puusta että kaikenlaisissa muissa kiperissä tilanteissa. Kirja tarjoaa monipuolisen tietopaketin, olivatpa kyseessä sitten liiketoimiin tai ihmissuhteisiin liittyvät pulmat.

Kirjasta on annettu mairittelevia lausuntoja: "Korvaamaton apu möhköfanttien torjunnassa." Nasu "Täysin ongelmaton juttu." Kaarlo Karhu, HTK

Huima kirja, hauska. Ihania kertomuksia Nalle Puhin ja ylipäätään puolenhehtaarin metsän elämästä. Toisinaan hieman puuduttava kun liikaa keskityttiin ongelmanratkaisun taidon teoria osiin, mutta esimerkki tarinat ja tilanteet olivat mielettömän ihania. Koin yllättävän ennakkokäsitysten kariutumisen tätä lukiessa, tää olikin hauskempi kuin ensin ajattelin.

Jos vaan Nalle Puh on mieleinen ja tuttu - voisin suositella tätä luettavaksi.

Itse en ole vielä lukenut tuota ensimmäistä osaa Nalle Puh ja johtamisen taito koska sain tuon kirjan itselleni vasta tämän kirjan ostettuani - se odottaa siis kirjahyllyssä. Se tosin voisi olla enemmän Kultani alaa... nimimerkillä Auttanut kokeeseen lukemisessa.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Philip Pullman

Kultainen Kompassi

1473022.jpg

Takakansi:

Noidat ovat jo tuhansia vuosia tienneet toisista maailmoista, rinnakkaismaailmoista, jotka ovat olemassa limittäin meidän maailmamme kanssa. He elävät lähellä paikkaa, jossa maailmojen välinen verho on ohut ja he ovat kuulleet puhuttavan lapsesta, jolla on suuri kohtalo. Tuo lapsi on Lyra, vilkas, itsepäinen ja utelias tyttö, joka on elänyt koko lapsuutensa tiedemiesten parissa Jordan Collegessa ilman sen kummempaa perhettä tai kotiväkeä.

Eräänä iltana Lyra päättää vilkaista collegen oleskeluhuonetta, johon häneltä on ehdottomasti pääsy kielletty. Siitä alkaa henkeäsalpaavan jännittävä seikkailu, joka vie Lyran ja hänen daimoninsa Pantalaimonin kauas Pohjoiseen, panssarikarhujen, jäätiköiden ja noitien maahan - kadonneitten lasten, salaperäisen Tomun ja pohjantulien arvoitusten äärelle. Apunaan Lyralla on aletiometri, symboleihin perustuva kultainen kompassi, joka kertoo vastauksen sille, joka osaa sitä tulkita.

Philip Pullman on mestarillinen tarinankertoja, joka on saanut teoksistaan useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja. Vuonna 2005 hänelle myönnettiin maailman suurin lastenkirjallisuuspalkinto, Astrid Lindgren Memorial Award.

Ihanaa että tartuin tähän kirjaan. Aluksi uskoin pettyväni, alku oli hieman ehkä pitkäveteinen, mutta kyllä se siitä sitten kun tarina pääsi vauhtiin. Oon tosi tyytyväinen että oon löytänyt sen oman kirjallisuus tyylini.. tai miksi sitä sanotaan. No jokatapauksessa; tykkään fantasiasta. Kaikenlaisesta. Jos vaan vähänkin on jotain fantasiamaista - se on heti hyvä.

Tää kirja on jännittävä ja karmiva. Täytyy sanoa että en ole kyllä oikeasti paljon HarryPottereiden lisäksi jännittänyt silleen kuin tätä kirjaa lukiessani. Kirjahyllyssä odottaa vielä kaksi jatko-osaa tähän kirjasarjaan. Niiden vuoro on sitten kunhan "Kuoleman Varjelukset" on kahlattu, nyt on vasta sivu 362/828

Philip Pullmanin elokuvaa Kultainen Kompassi en ole katsonut, koska tahdoin lukea ensin kirjan, ja nyt en uskalla katsoa sitä ennen kuin olen lukenut koko sarjan koska ei koskaan voi tietää mitä paljastuksia elokuvassa on muista osista. Vai voiko muka?