Jacqueline Wilson - Lola Rose

442260.jpg

"En ollut enää säälittävä surkimus, jota muut kiusasivat. Olin säkenöivä Lola Rose, jolla oli kaunis turkisvuorinen farkkutakki."

Jaynin isä osaa olla todella hurmaava - mutta myös pelottava. Isän hyvä tuuli muuttuu nopeasti raivoksi, jonka hän purkaa äitiin. Kun isä taas kerran saa raivokohtauksen, äiti pakkaa Jaynin ja hänen pikkuveljensä Lontoon junaan. He päättävät aloittaa kokonaan uuden elämän ja valita itselleen uudet nimet. Jaynista tulee upea Lola Rose, ihan erilainen kuin entinen arka ja pelokas Jayni. Mutta uuden elämän aloittaminen ei olekaan ihan niin helppoa kuin miltä se aluksi vaikuttaa.

Tässä siis takakansi teksti. Kirja kertoo siis n.10 vuotiaasta tytöstä, hänen pikkuisesta pikkuveljestään Kennystä ja heidän äidistään Nikkistä. Kaikki alkaa siitä kun äiti saa arpavoiton, 10 000 puntaa. Jayni on hyvin kypsä ikäisekseen, huolehtii äidistään ja aikuisten asioista. Jayni pyytää äitiä olemaan kertomatta isälle voittorahoista mutta kuitenkin äiti jossakin vaiheessa lipsauttaa sen ja jo iltaan mennessä isä taas mäiskii äitiä mustasukkaisena. Äiti havahtuu tilanteeseen kun isä lyö myös Jayniä, he pakkaavat kamansa ja lähtevät Lontooseen.

Lontoossa he hurvittelevat rahoilla minkä kerkiävät mutta jossain vaiheessa rahat tietenkin alkavat loppua. Heillä on uusi asunto, ei mikään kovin hieno, sosiaalitoimiston tarjoama. Heillä on uudet nimet; Jayni on Lola Rose, Kenny on Kendall ja äiti Nikki on Victoria Luck. Äidille todetaan kaiken kukkuraksi rintasyöpä.. mutta kuitenkin kaikki päättyy hyvin.

Enpä viitsikään kertoa koko juonta, kannattaa itse etsiä tämä kirja käsiisi ja lukea. Itse löysin tän Info kirjakaupan pokkarihyllystä alle 5€:lla. Tässä on 287 sivua ja luin sen n.5-6:ssa päivässä. Aika hyvin mun mielestä siihen nähden että olen aina ollut hidas lukemaan ja silleen. :D Suosittelen kyllä, hauska ja mukaansa tempaava kirja. Ja jos niitä tähtiä antaisin, niin tämä saisi varmaan 3½. sen enempää perustelematta. ;)